Aguara Čokolada – Lična priča, stih, doživljaj i zalogaj

Aguara Čokolada – Lična priča, stih, doživljaj i zalogaj

Od samog starta misija Fudi zajednice jeste okupljanje malih i srednjih domaćih proizvođača prehrambenih proizvoda na jednu platformu.

Ponosimo se činjenicom da smo za svega mesec dana postojanja platforme dogovorili saradnju sa preko 40 proizvođača sa čijim proizvodima se možete upoznati detaljnije u našoj online prodavnici

Jedan od takvih, potpuno drugačijih, proizvođača jeste i Aguara – brend ručno rađenih čokolada koje pružaju totalno drugačije iskustvo uživanja u čokoladi.

Popričali smo sa osnivačima, Milošem i Svetlanom o tome kako su se osmelili da pokrenu svoju proizvodnju, šta je specifičnost Aguare i kada možemo da očekujemo nove proizvode u asortimanu.

1. Kako je nastao Aguara brend?

Aguara chocolate je artisan radionica ručno pravljenih čokolada iza koje stojimo moja supruga Svetlana i ja. Aguara se na domaćem tržištu nalazi od januara 2018. godine, mada smo mi u čitavoj priči preko pet godina, s obzirom da je razvoj brenda trajao nešto duže od dve godine.

Tokom tog perioda, prepunog izazova, smislili smo ime brenda, učili, usavršavali se, radili na recepturama, dizajnu, pričama, strategiji razvoja i nastupa na društvenim mrežama.

Prelomna tačka je bilo razmišljanje da li spakovati kofere i snove, a potom otići iz zemlje. Bunt je presudio. Rešili smo da hrabro probamo tamo gde je uvek najteže, kod kuće. Susret sa prijateljem koji je započinjao svoju čokoladnu priču na drugom kontinentu, još više nas je pogurala ka napred.

Sledilo je usavršavanje, učenje, puno izazova i odricanja.




2. Kako ste spojili čokoladu i vino?

Pre nego što smo kročili u slatki svet čokolada mi, Svetlana i Miloš, smo imali online magazin koji se bavio temom vina, piva, rakija i gastronomije. Ušavši u taj svet želeli smo da naše znanje dopunimo. Tako smo postali somelijei.

Nakon par godina došli smo do tačke da smo počeli da razmišljamo i o tome da stvorimo nešto naše, nešto u čemu ćemo uživati i nešto što će nas ispuniti na pravi način.

Tako se rodila ideja o brendu Aguara chocolate i prvoj liniji u sklopu koje bismo uparili čokolade i vino.

3. Po čemu je Aguara posebno iskustvo uživanja u čokoladi?

Osim što smo zaista, a ne zbog toga što je to sada moderno, čokolaterija ručno pravljenih čokolada (od same pripreme čokoladne mase do pakovanja gotovih proizvoda) i što nam je
bitno da ambalažom koju koristimo ne zagađujemo već čuvamo prirodu (popularni izraz u svetu je eco-friendly).

Poseban akcenat stavljamo na zadovoljstvo naših kupaca. Bogatstvo aroma, interesantne recepture, sjajne i poetične priče, uparivanje sa vinima ali isto tako i kafom, čajem ili jednostavno uživanje u samim čokoladama su samo neke od iskustava koje delimo sa našim vernim kupcima.

4. Kako je najbolje koristiti Aguara proizvode?

Aguara čokolade su namenjene istinskim sladokuscima i hedonistima. U njima je moguće uživati na više načina.

Naša preporuka jesu vina, ali su nam brojni kupci već preneli njihova iskustva u uparivanju Aguara čokolada sa kafom, čajem, pivom ali i rakijom. Svakako u našim čokoladama je moguće uživati i bez nekih dodataka.

Uživanje u Aguara čokoladama smo nazvali slatki rituali.

Izdvojili bismo  posebno kakao i čokoladne napitke u kojima može da se uživa na više načina, i zimi i leti. U gurmanskoj liniji su čokolade sa kozjiim sirom koje su za veoma kratko vreme oduševile naše kupce.

5. Šta smatrate za svoj najveći uspeh?

Prave uspehe tek očekujemo. I to što smo na ovom putu, preskočivši mnoge izazove, je jedna vrsta uspeha. S obzirom da smo pred sebe postavili visoke ciljeve pravi uspesi tek slede.

6. Za kraj da li možemo da očekujemo nove proizvode u asortimanu?

Naravno. To je ono po čemu će Aguara ubuduće i biti poznata.

Novi ukusi, nova zadovoljstva. Jedan od novih ukusa, koji se pojavio pre par dana, je gurmanska čokolada sa Madagaskara sa kozjim sirom, maslinama i bosiljkom. Radićemo po narudžbini ograničenu seriju Aguarinih čokoldnih kuglica (četiri ukusa) i Aguarina čokoladna jaja u pet različitih kombinacija posebno kreirana za malu i veliku decu u susret Uskrsu.

Trudićemo se i da od jeseni, obradujemo naše kupce nekim novitetima.

————————————————————————————————————————————————————————–

Milošu i Svetlani zahvaljujemo na izdvojenom vremenu da se predstave na Fudi platformi a sve Aguara proizvode možete poručiti ovde. 

Kao i do sada proizvode dostavljamo širom Srbije u roku od 24h-72h

Pozdrav od Fudi – Zajednice dobrih ukusa! 

Nazad na blog

Ostavi komentar

Komenati prolaze odobrenje naših admina